Etusivu Konserttikalenteri Tietoa kuorosta Kvartettipalvelu
Sanastoa

TIETOA KUOROSTA

Cantabile-kuoron perusti Helsingissä dir. mus. Ylermi Kuula vuonna 1972 alun perin Helsingin Kaksoisyhteislyseon kuoroksi. Se itsenäistyi ja alkoi ottaa laulajia myös koulun ulkopuolelta. Kuulan jälkeen kuoroa ovat johtaneet Ilmo Riihimäki, Kari Kaarna, Ulf Långbacka, Hannu Norjanen, Timo Lehtovaara, Pasi Hyökki, Ruut Kiiski ja Juha Kuivanen. Huhtikuussa 2017 kuoron taiteelliseksi johtajaksi valittiin Dominik Vogt.

Cantabile on vuosien aikana tehnyt yhteistyötä Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin sekä barokkiorkesteri Uusi kapellin kanssa. Lisäksi kuoro on ollut mukana erilaisissa poikkitaiteellisissa produktioissa, joissa kuoromusiikkiin on yhdistetty tanssia, lausuntaa ja muita musiikinlajeja. Cantabile on työskennellyt yhdessä myös muiden kuorojen kuten EMO Ensemblen, Akateemisen Laulun ja Näsin Äänen kanssa yhdistäen voimia suurkuoroteoksia varten. Keväällä 2008 Cantabile oli mukana Kirkko soikoon -festivaalin Messiaen-produktiossa La Transfiguration de Notre Seigneur Jésus-Christ. Kuoron monipuolista ilmaisuvoimaa kuvaa, että samana keväänä Cantabile ja kansanmusiikkiyhtye Hyperborea tarjoilivat nykykansanmusiikkia tuoreella otteella ”Viikoksi viriä mieli” –yhteiskonsertissaan.

Seuraava sivu »

info@cantabile-kuoro.fi | Jäsensivut