Etusivu Konserttikalenteri Tietoa kuorosta Kvartettipalvelu
Sanastoa

TIETOA KUOROSTA

Yhteistyö säveltäjien kanssa on ollut Cantabilelle antoisaa. Syksyllä 2004 kantaesitettiin Juha T. Koskisen kuorolle säveltämä tilausteos Vad var JAG - VAR jag? (2003). Vuonna 2005 kuoro tilasi Pekka Jalkaselta kolmiosaisen kuoroteoksen ”Punainen maa” Helvi Hämäläisen runoihin, joka kantaesitettiin keväällä 2006. Keväällä 2009 kantaesitettiin kansanmusiikkiyhtye Hyperborean kanssa Tellu Turkan Yökulkijan lauluja sekä Ilona Korhosen Join. Säde Bartling on tehnyt kuorolle tuoreita sovituksia perinteisistä lastenlauluista.

Cantabile on saanut kiitosta myös kansainvälisesti, ja kuoro on voittanut useita kansainvälisiä kuorokilpailuja. Tuorein menestys on syksyltä 2007, jolloin kuoro voitti Pasi Hyökin johdolla Grand Prix'n 11. kansainvälisessä Athens International Choir & Lyric Soloist Festival -kuorokilpailussa Kreikan Ateenassa. Syksyllä 2005 kuoro voitti Grand Prix'n ensimmäisessä kansainvälisessä Grieg-kuorokilpailussa Norjan Bergenissä, ja vuonna 2001 kuoro palkittiin Italiassa “In…Canto sul Garda”–kilpailuissa. Aikaisempiin kilpailuvoittoihin kuuluvat 1984 Montreux'n Recontres Chorales Internationales, 1985 ja 1990 EBU:n Let the Peoples sing, 1990 Ateena. Tampereen Sävelestä tuorein saavutus on kaksi kultaleimaa vuonna 2009.

« Edellinen sivu

info@cantabile-kuoro.fi | Jäsensivut