Hyvää päivää ihmiset! Niin kauan kuin minä olen ollut Cantabile-kuorossa (vuodesta 2008) olen saannut kuulla siitä, kuinka nettisivut pitäisi päivittää tai kuinka sivustojen päivitys on hankalaa. Vuosien varrella sivustojen päivitys sitten kaatuinkin minulle, koska taisin olla joukosta ainoa, joka hallitsi ftp-tiedonsiirrot ja HTML-editoinnin tekstieditorilla. Ihan kivaa “osaamista”, mutta pitkänpäälle varsin rasittavaa. Vuosien varrella on tehty erilaisia päätöksiä nettisivujen päivittämisestä, luotu työryhmiä asiaa käsittelemään, mutta kaikki nämä ovat sitten hiipuneet eivätkä ole lopulta johtaneet mihinkään. Paras anti näistä vuosia kestäneistä “selvittelytöistä” on ollut meidän kuorolle sopivan alustan löytäminen, joka on WordPress. Kertaalleen jo sivustoja oltiin polkaisemassa käyntiin, mutta tuo projekti kaatui monimutkaisuuteen ja lopulta sivustojen hakkerointiin ja sitä myötä uuteen aloitukseen puhtaalta pöydältä. Oma V-käyrä on tässä vuosien saatossa hiljalleen noussut ja tuon viimeisen episodin jälkeen ylitettiin kriittinen piste, jolloin päätin ihan ITSE laittaa uudet sivut pystyyn, rakentaa portaalin, valita tyylisivut ja siirtää sisältöä uudelle alustalle. Aikaa varsinaiseen työhön kuluu luonnollisesti jonkin verran, mutta kun omatoimisesti tekee, ei tarvitse kysellä tai selitellä kenellekkään puuhastelujaan niin asiatkin etenee. Näin ollaan siis pienoisen odottelun jälkeen saatu kuorolle uudet sivustot, jotka jollain tasolla vastaavat paremmin tämän päivän haasteisiin. Jos herää kysymyksiä, ajatuksia, kehitysideoita yms, niin viestiä allekirjoittaneelle!

t. matti / basso / ict

Category
Tags

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät artikkelit
Viimeisimmät kommentit
    Arkistot
    Kategoriat