Notice: Undefined property: stdClass::$content in /home/int14258/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Util/Router.php on line 595
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Bach ja Fauré: Kantaatti ja Requiem / Surun ja lohdun säveliä

4.11.2018 @ 19.00 - 20.00

20€ - 25€

Cantabilen konsertti
Bach ja Fauré: Kantaatti ja Requiem / Surun ja lohdun säveliä
johtaa Dominik Vogt

Annami Hylkilä, sopraano
Elisabet Petsalo, altto
Matias Haakana, tenori
Juhana Kotilainen, basso
Anni Nousiainen, urut

Pyhäinpäivänä muistelemme poismenneitä läheisiämme. Pyhäinpäivä muistuttaa meitä myös omasta kuolevaisuudestamme, se on mietiskelyn ja pohdiskelun aikaa. Kun ajatukset vievät hiljaisuuteen ja kun sanat eivät riitä, musiikki voi kannatella ja antaa mietteillemme suuntaa, tuoda toivonpilkahduksen ja jopa yhteenkuuluvuuden tunteen.

Konserttimme koostuu kahdesta vaikuttavasta ja ylistetystä klassikkoteoksesta, joista kumpikin on ainutlaatuinen säveltäjänsä tuotannossa ja nousee esiin myös musiikin historiasta. Kumpikin sävellys on yhtä lailla taidokas mestariteos, ja vaikka teokset on sävelletty eri maissa ja erikielisin tekstein, eri aikakausina (noin 180 vuotta välissään), hyvin erilaisissa olosuhteissa ja taustalla erilainen uskonnollinen vakaumus, niissä on yllättävän monia yhtymäkohtia.

Sävellykset tuovat helpotusta tuskaan ja pelkoon ja lohduttavat surevaa. Säveltäjät lähestyivät tekstiä hyvin henkilökohtaisesti. Johann Sebastian Bach rinnasti kantaatissaan lainauksia Raamatusta ja yksittäisiä säkeitä aikakautensa virsistä. Gabriel Fauré valitsi huolellisesti sielunmessutekstin osat, jotka sävelsi; hän karsi tekstiä ja muutti sanamuotoja, jotta sanat ilmentäisivät hänen omaa uskoaan.

Teoksilla on samankaltainen symmetrinen rakenne: Johann Sebastian Bachin kantaatin osat ja Vanhan ja Uuden Testamentin tekstikatkelmat ryhmittyvät ympäröimään käännekohtaa, jossa matalien kuorostemmojen pohdinnat vanhasta liitosta ylittää Jeesusta kutsuva sopraanosoolo. Gabriel Faurén seitsenosaisen Requiemin keskimmäistä, neljättä osaa hallitsee “Pie Jesu”-sopraanosoolo.

Konsertin musiikki seuraa suruprosessin kulkua ja siinä soi kokonaisvaltainen ymmärrys. Teosten tekstuuri ja väriskaala kääntyvät surua ilmentävästä matalasta ja tummasta kohti kohoavia sävelaiheita ja vaaleampia sävyjä. Ne johdattavat meitä musiikillisesti kohti valoa ja vapautta. Nämä yhtäläisyydet pohjaavat ihmisen peruskokemuksiin surusta. Bachin ja Faurén kauniit hautajaismusiikkiteokset avautuvat kuulijalle helposti ja tarjoavat vaikuttavan ja kohottavan elämyksen tänäkin päivänä, kun niiden säveltämisestä on kulunut 150–300 vuotta.

Konsertin kesto n. 1 h.

Su 4.11.2018 klo 19
Temppeliaukion kirkko
Lutherinkatu 3
00100 Helsinki

Liput 25 / 20 eur

Liput Lippupalvelusta, kuorolaisilta, ovelta tai
sähköpostitse osoitteesta: tilaukset@cantabile-kuoro.fi
https://www.ticketmaster.fi/event/241221

Tiedot

Päivämäärä:
4.11.2018
Aika:
19.00 - 20.00
Hinta:
20€ - 25€
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/475500832957355/

Järjestäjä

Cantabile-kuoro
Sähköposti
info@cantabile-kuoro.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Temppeliaukion kirkko
Lutherinkatu 3
Helsinki, 00100
+ Google Map

No Responses

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *